Wie is Tonia Dabwe?

Je komt niet vaak iemand tegen die én bij de overheid én in het bedrijfsleven goede resultaten boekt én een succesvolle stichting in Afrika heeft én met bedrijven uit zowel Afrika als Nederland werkt. Wat dit vraagt? In staat zijn snel te doorgronden wat er echt aan de hand is, goed samen kunnen werken met mensen met hele verschillende achtergronden en in uiteenlopende settings mooie resultaten kunnen bereiken. O ja, en het vermogen om die brede ervaring te gebruiken om de best passende oplossing te vinden!

Dringt snel door tot de kern van zaken. Kritische denker die erg goed de vinger op de zere plek kan leggen, mensen enthousiasmeert & betrokken houdt, die creatieve oplossingen bedenkt en meerdere projecten tegelijk kan managen. (Graag zelfs!)

Dochter van een Nederlandse moeder en Liberiaanse vader. Middelbare school in Liberia, studie Frans aan de universiteit in Ivoorkust, studies Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde in Nederland & Spanje. Woont in Deventer, zit ook regelmatig in het buitenland. Doorzetter, reist graag, groot internationaal netwerk en enthousiast over ondernemen. Houdt van uitdagingen & deadlines, salsa & klassiek ballet, wandelen & musea, varen & fotografie. Past meestal niet in het hokje.

Allergisch voor onrechtvaardigheid.

Wat ik doe

SoVenture logo

Adviseur over business development en internationaal zakendoen/export voor klanten in de zorg, zakelijke dienstverlening en bij de overheid. In Nederland, Europa en de Verenigde Staten.

Guide My Growth logo

Businesscoaching voor start-ups en groeiende ondernemers in Afrika, Latijns-Amerika en Zuid Azië. Gericht op groei, verhogen winstgevendheid, export en internationalisering.

Mineke Foundation logo

Ondernemerschap en onderwijs in Liberia. Business training, coaching en microleningen voor vrouwen en jongeren. Betaalbaar privé kleuter- en basisonderwijs met een curriculum uit Nederland en de VS.

Onderscheidingen

Community Impact Leader

BAWR, UK, 2015

International African Woman of the Year

Women4Africa, UK, 2013

Diva of Colour Ambassador

Divas of Colour, UK, 2014

Rising Star

Provincie Overijssel, 2007

Op mijn LinkedIn profiel staat meer informatie over mij, mijn werk en mijn stichting.